BEN JE EEN HORECA ONDERNEMER?

Wanneer je een horeca ondernemer bent, is het een mooie service naar jouw klanten wanneer je oplaadpunten biedt voor het opladen van elektrische fietsen. Hieronder vind je meer informatie over oplaadpunten.

Gebruik het contactformulier om uw horecagelegenheid direct aan te melden als ION® oplaadpunt. Vergeet niet jouw BTW-nummer in te voeren! Dit is verplicht in het registratiesysteem van het ION® oplaadpuntennetwerk. Sparta doet niets met deze gegevens.

WAT IS EEN ION® OPLAADPUNT?

WAT IS EEN ION® OPLAADPUNT?

Een ION® oplaadpunt is in principe een plek op bijvoorbeeld het terras buiten, waar ION® bezitters (bezitters van een elektrische fiets) hun fiets kunnen opladen via het gewone stopcontact (220V).

HOE WERKT ION® OPLAADPUNT?

U bent een ION® oplaadpunt als u als horecaonderneming laders en/of stopcontacten beschikbaar stelt aan ION®-berijders. Je bent vrij in het bepalen hoeveel stopcontacten je wilt aanleggen, maar hou er rekening mee dat er meerdere fietsers tegelijk eventueel hun fiets zouden willen opladen. Een enkel stopcontact is dan te weinig. Ons voorstel zou minimaal 4 stopcontacten zijn, zodat bijvoorbeeld 2 fietsende stellen tegelijk kunnen laden. Ook is het handig wanneer deze stopcontacten uit elkaar liggen, zodat er genoeg ruimte is voor de fietsen. Voor wat betreft het aanleggen van deze voorziening komt Sparta niet tegemoet in de kosten. Uiteraard levert deze extra service, je extra klandizie, publiciteit en inkomsten op.

Je kunt er voor kiezen losse laders aan te schaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veelvoorkomende lade voor de uitneembare accu. Er zijn echter verschillende laders voor verschillende type fietsen. Houd daar rekening mee in de aanschaf van bepaalde laders. De meeste fietsers hebben hun laders bij zich, dus een stopcontact biedt al veel uitkomsten.

HOE WERKT ION® OPLAADPUNT?
HOE LANG DUURT HET OPLADEN VAN EEN ION®?

HOE LANG DUURT HET OPLADEN VAN EEN ION®?

In principe gaat Sparta ervan uit dat de ION®-berijder vooraf zijn fiets volledig oplaadt, alvorens een fietstocht te gaan maken. Gedurende het verblijf in jouw restaurant of café zal de fiets opgeladen worden binnen gemiddeld 1,5 à 2 uur. De exacte laadtijd is sterk afhankelijk van het type fiets.

WAT KOST DE STROOM TIJDENS HET OPLADEN VAN DE ION®?

Ongeveer 3,4 eurocent voor een tussentijdse lading. Deze kosten zijn dus erg laag. Je zou daarom 'gratis laden' kunnen aanbieden ter promotie van jouw horecagelegenheid.

WAT KOST DE STROOM TIJDENS HET OPLADEN VAN DE ION®?
WAT ZIJN DE BENODIGDHEDEN VOOR HET OPLADEN?

WAT ZIJN DE BENODIGDHEDEN VOOR HET OPLADEN?

Een ION® -berijder neemt over het algemeen zijn eigen lader mee onderweg. Als mogelijke complete service zou je ook als horecapunt een lader of enkele laders te leen kunnen aanbieden. De lader voor de uitneembare accu onder de achterdrager kan via het contactformulier voor het aanmelden van ION® oplaadpunten worden besteld. Wanneer je het contactformulier invult kun je ook direct het gewenste aantal laders invullen, zodat ze direct bij uw aanmelding besteld worden. De laders kosten € 25,- per stuk. 

Meer informatie
Mocht je eerst algemeen iets willen overleggen, vraag dan nu meer informatie aan bij de afdeling marketing van Sparta: +31 (0) 513 638 550. Of via info@sparta.nl.