Stadsfiets en moederfiets in één

Sparta heeft een slimme fiets ontwikkeld, speciaal voor moeders. Onze Amazone 4-Life is in een handomdraai om te bouwen van een gewone fiets naar een handige mamafiets. 

De Amazone 4 Life is er ook in een elektrische variant namelijk de Amazone 4-Life F7e Smart. Exact dezelfde fiets met de slimme eigenschappen die de fiets perfect maakt voor moeders maar dan met elektrische ondersteuning om het fietsen net wat makkelijker te maken. 

Stadsfiets en moederfiets in één
Amazone 4 Life

Amazone 4 Life

De Amazone 4 Life en de Amazone 4 Life F7e Smart zijn handige mamafietsen van Sparta, waarmee je met je kinderen veilig door het verkeer kunt bewegen. Denk aan een praktische tweebenige standaard die bij het in-en uittillen van je kind zorgt dat je fiets stabiel staat. Of de handige stuurblokkering, waardoor je stuur niet kunt draaien. Maar vergeet ook de jasbeschermer en dichte kettingkast niet.

Specificaties

  • Shimano Nexus 7 versnellingen.
  • Diverse kinderzitjes gemakkelijk en veilig te monteren.
  • Inclusief handige bagagedragerverlenger.
  • Handige tweebenige standaard
  • Ook verkrijgbaar met elektrische ondersteuning.
En toen was het een moederfiets

En toen was het een moederfiets

De Amazone 4 Life is een moederfiets die je in een handomdraai kunt ombouwen van een gewone stadsfiets naar een mamafiets. Door de handige tweede stuurpen kun je het stuur eenvoudig naar voor plaatsen om meer ruimte te creëren. Als de kinderen groot genoeg zijn bouw je ‘m in een paar minuten weer terug om naar een gewone stadsfiets.

Slimme stuurblokkering

Als je jouw kinderen in het kinderzitje wilt plaatsen, is het natuurlijk wel zo praktisch dat het stuur niet wegdraait. Met de handige stuurblokkering bij de stuurpin, zet je eenvoudig je stuur op slot zodat deze niet kan draaien. Dat is nog eens handig en veilig!

Slimme stuurblokkering
Ideaal met achterzitjes

Ideaal met achterzitjes

De bagagedrager van de Amazone 4 Life en de Amazone 4 Life F7e Smart zijn onderdeel van de fietsen en daardoor extra stevig en veilig. Kinderzitjes van de merken Yepp en Bobike zijn compatible met deze moederfietsen. Door de afstemming op de Amazone 4 Life en de Amazone 4 Life F7e Smart is het extra eenvoudig om de zitjes op de bagagedrager vast te klikken.

Let op dat;

  • U uitsluitend kinderzitjes monteert welke volgens de norm EN14344 zijn goedgekeurd.
  • Het fietsen met kinderen grote invloed heeft op het rijgedrag van de fiets. De remweg is altijd langer.
  • Dat u nooit meer gewicht op de bagagedrager vervoert dan aangegeven. Dit kan leiden tot breuk van de bagagedrager en ernstige ongevallen.
  • U een kinderzitje altijd rechtstreeks op het fietsframe monteert.

Extra lange bagagedrager

Een zitje achterop en toch fietstassen op de fiets kunnen hebben? Dat kan met de bagagedragerverlenger. Deze monteer je eenvoudig op de fiets en creëert extra ruimte voor fietstassen. Zo is de Amazone moederfiets niet alleen handig maar ook nog eens extra praktisch.

Extra lange bagagedrager
Tweebenige standaard

Tweebenige standaard

Als je de fiets op de standaard wilt zetten, moet deze natuurlijk wel stabiel staan. Op die manier kun je veilig je kinderen op de fiets plaatsen of er weer vanaf halen. Naast de slimme stuurvergrendeling zijn de Amazone 4 Life en de Amazone 4 Life F7e Smart ook uitgerust met een tweebenige standaard. Hierdoor staat je fiets op elk moment stabiel om je kinderen veilig uit het zitje te tillen.

Ben je er al bijna uit?

Nadat je je hebt georiënteerd en meer te weten bent gekomen over de speciale fietsen, adviseren we je om een testrit te maken. Alleen op deze manier kun je echt ervaren en aanvoelen of de fiets geschikt voor je is. Bij iedere fiets op onze website kun je kijken welke dichtstbijzijnde dealer jouw speciale fiets als testmodel klaar heeft staan. 

Ben je er al bijna uit?