De Sparta Vedette R1z LTD

De Sparta Vedette R1z LTD

Ben je nog niet toe aan een volledig elektrische fiets, maar zou je wel graag op sommige momenten een extra duwtje in de rug willen? Dan is de Vedette R1z Jubileum voor jou dé ideale fiets. Deze jubileumversie, gebaseerd op de fiets waarop Joop Zoetemelk in 1980 de Tour de France won, is in een kleine oplage van slechts 100 stuks beschikbaar. Er is zelfs een stukje van de Tourtrui van Joop Zoetemelk in iedere Vedette R1z Jubileum verwerkt. Echt een Limited Edition dus! Bij aankoop van de Vedette R1z Jubileum krijg je ook nog een echtheidscertificaat én een Sparta Jubileumboek cadeau.

 Behalve dat je met de Sparta Vedette R1z Jubileum een unieke fiets koopt, help je er ook de medemens mee. Sparta steunt in het jubileumjaar namelijk, net als in 1980, wederom de Hartstichting! Waar we dit destijds deden door middel van fietsen, doneren we nu per verkochte Vedette R1z Jubileum €100,- aan de Hartstichting!

Joop zijn 'eigen' e-bike

In de samenwerking die volgde groeide de drang bij Sparta om een waardig eerbetoon aan deze Nederlandse fietsicoon te geven. Het was duidelijk;  Joop moest een ‘eigen’ e-bike krijgen. Het resultaat moest een brug slaan tussen de hedendaagse kopers en de historische prestatie die de laatste Tourwinnaar ons land heeft geschonken.  

Een gewaagd idee was het resultaat. Dé orginele ploegtrui waar Joop Zoetemelk in 1980 zijn Tour in reed werd verwerkt in 100 exclusieve modellen. Hierbij werd gekozen voor een nieuw concept met een nieuwe wijze van aandrijving. Een echte betonvreter speciaal ontworpen voor in de stad; de Sparta Vedette R1z Jubileum! 

Joop zijn 'eigen' e-bike

Het designtraject

 In het designtraject dat volgde is nauwkeurig gekeken naar de fiets waar Joop in 1980 de Tour op reed.

In kleur en styling is het ontwerp eveneens toegespitst op de trui die speciaal voor deze gelimiteerde editie is opgeknipt in 100 stukjes.

Een echte must have voor de fietsliefhebber dus! 

 

 

Het designtraject
Ideaal voor stadsritten

Ideaal voor stadsritten

De ondersteuning van de single speed Vedette R1z Jubileum e-bike is dus bij uitstek geschikt voor de meeste stadsritten.

De aandrijving vindt plaats via een tandriem waardoor het gevaar van ongewenst kettingsmeer aan broekspijpen is verdwenen. De Vedette R1z Jubileum wordt bediend via je smartphone. Een display is dus niet nodig. Tijdens het remmen laadt de e-bike automatisch weer op.

Handige tasbeugels en een in twee delen afneembare voordrager maken de fiets compleet.

De naam Vedette

De naam Vedette is een mooie afgeleide van alles waar Joop Zoetemelk voor staat. Naast deze jubileumversie zal de Vedette R1z ook verschijnen in de Sparta collectie in neutrale uitvoering.

De naam Vedette